vineri, 18 iulie 2008

Prietenii lui Andopa

Mare ţi-e gradina doamne şi-n ea s-au adunat cam mulţi! Dar, de ce toţi într-un singur loc ramane un mister!

Dupa ce l-am cunoscut pe Andopa, hai sa facem cunoştinţă şi cu celelalte creaturi ale Domnului adunate într-un singur loc, într-un singur grup uniform numit „Gashca de tampitzi” (că aşa se vorbeşte mai nou şmechereşte).
Numărul 1: se ascunde sub pseudonimul „Bunicul” – un tânăr aflat la prima tinereţe, un pustnic al barurilor, un ultim mohican rămas în picioare după o cruntă beţie; ‘nalt la stat, mare la sfat, şi beţiv cum n-a mai fost. Are totuşi o logoree ciudată, se observă din primele stadii ale beţiei, cand cuprins de o stare de culturalitate totală ne împărtăşeşte din experienţa lui de viaţă. Adevarul e ca inteligenţa nu l-a ocolit şi vastele lui cunoştinţe dobândite în clasele primare ies la iveală conturându-i astfel caracterul.
Numărul 2: „Eu nu agreez şpriţurile şi grătarele” – este un personaj haios şi foarte energic. Însurat recent se simte ca un animal de pradă în captivitate – în casa sa cântă găina şi cocoşul.... ei bine cocoşul bea.... şi bea mult când scapă la băutură. Lăsat liber în natură, nesupravegheat de femela sa acesta va face tot posibilul să se facă de râs, să se îmbete, să cadă pe jos şi multe altele care vor fi aflate mai târziu.
Numărul 3: „Barosanul” – el are bani, bani mulţi chiar, afaceri, maşini, case şi multe alte bunuri tangibile sau nu.... problema e ca doar oral, scriptic şi faptic are multe datorii. Bautura îl face adorabil, afemeiat, nesuferit câteodată, violent. E un mare fan al maşinilor străine, al femeilor frumoase, al wiskey-urilor, al berii şi arareori al somnului în natură.
Numărul 4: Cel mai nou membru cooptat în această gaşcă este „fluturaşul” – trăieşte maxim două zile şi apoi intră în recuperare – vorba aia: alcoolul nu face bine la băutură. Este caracterizat prin mişcări bruşte, lipsă de memorie, manifestă o atracţie deosebită faţă de locurile mici în care se poate ascunde şi unde poate face scandal, e dependent de băutură şi prieteni şi nu în ultimul rând e omul bun la toate. Rareori dominat de femeie – de obicei când şi aceasta la rândul ei e trează.
Numărul 5: „Ciupaliticul” – mic de înălţime, un gurmand sau mai bine zis un nesătul notoriu, poate îngurgita cantităţi de mâncare şi băutură imense într-o scurtă durată de timp (precizez de la început că nu e gras – are doar o burtă în care s-au adunat cantităţi impresionante de bere). Şi acesta trăieşte sub semnul femeii, singura care-l mai poate tempera arareori.

Aceştia sunt cei 6 fantastici care doar in situaţii extreme nu pot fi vazuţi împreună, îi leagă o prietenie adevărată şi două mari plăceri: Alcoolul şi Vama Veche (nu formaţia).
Ai grjă s-ar putea să-i întâlneşti şi tu odată...

Niciun comentariu: